Lego Space Agency

Szojuz-TMA űrhajó és néhány egyéb újítás

2016. április 20. 09:26 - azt mondták irjak blogot

El is felejtettem megemlíteni: végül megépítettem a Szojuz-TMA űrhajót is, amit még valamikor ősszel LDD-ztem össze. (Azóta már van Szaljut-6 is...)

De maga a szállító/emelő is kapott néhány újítást:egyrészt átalakítottam a hátsó kocsit hat tengelyessé, mint az igazi. Ezáltal egyben hosszabb is lett 8 studdal, egyben túllépve a "hivatalos" 34-es hosszon is. Illetve kapott még néhány "műszert", ami egyébként is rajta van.

soyuz_tma_upd_4.jpg

Előny: ívekben sokkal kevésbé lóg ki a rakéta eleje így, hogy az első forgóváz előrébb került 8 studdal (a második valójában csak egy "utánfutó"), hátrány, hogy a váltókapcsolókkal továbbra sincs kibékülve. Meg lassan tényleg érik az, hogy tervezzek ehhez egy rendes mozdonyt, amivel lehet lassan, megbízhatóan húzni/tolni, mert egy PF motor már küzd vele.

soyuz_tma_upd_5.jpg

Illetve végleges lett még a Szojuz 2-1v verzió is. Kis adapterrel teljesen jól használható a meglévő szállító. (Valakinek van két felesleges sárga létrája?)

soyuz_tma_upd_6.jpg

Most egyébként így néz ki a teljes Szojuz család...

soyuz_tma_upd_7.jpg

...illetve a teljes orosz űrprogramom. Apropó, orosz űrprogram. Pénteken elvileg indítják az első Szojuzt Vostocsnyíjből, Kelet-Oroszországból. Ez az oroszok új űrközpontja, Bajkonur helyét fogja idővel átvenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legospaceagency.blog.hu/api/trackback/id/tr348643176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása